Prémium üzemanyagok – Prémium benzin teszt

Mint ahogyan azt korábban jeleztem, tesztelni fogom néhány kút, prémium üzemanyagát. Jelenleg csak benzines járművem van, így első körben a benzin tesztekkel kezdem. 2017 ősz van, október közepe, még nem túl hideg, de nem is meleg. A motor ilyenkor még hamar eléri az üzemi hőfokát, így a téli hideg még nem növeli meg a fogyasztást illetve a nyári klímázás sem. Ezt csak azért jegyeztem fel, hogy pár év múlva ha olvasgatom akár saját magam a teszteket, akkor tudjam.

Sokan tehetik fel a kérdést, hogy egy jól működő autóban vagy motorban, mégis milyen tapasztalatokat lehet észre venni egy prémium üzemanyag esetén. Valóban nem sok mindent. Viszont az üzemanyag minősége elég nagy hatással van az üzemanyag fogyasztásra. Minél „jobb” egy üzemanyag, annál jobb hatásfokkal működik a motor, tehát ugyan azon táv ugyan azon környezeti hatások esetében elvileg kevesebb üzemanyag felhasználásával történhet. Tehát egy stabil mérőszám az autó fogyasztása lehet! Normál üzemanyagokkal több mérésem is van már. Természetesen a teszteket igyekszem azonos körülmények között végrehajtani illetve az útvonal majdnem azonos lesz. Munkába járós, nagyon erős városi forgalomban lesz tesztelve.

Tegnap töltöttem tele az egyik kút prémium üzemanyagával a kocsit. Szerintem kb 1 hónap múlva lesz két pontos fogyasztás mérésem ezzel az üzemanyaggal. Akkor majd megírom, aztán jöhet a következő kút!