Fizetős M0!?

A cím mindent magában foglal. Január 5. ét írunk, január első munkanapját. Azok, akik addig az M0-ás valamely szakaszát használták a munkába jutáshoz, vagy éppen valamelyik autópálya bevezetőszakaszát, azok bizony már meg kellett váltaniuk vagy a Pest megyei éves matricát vagy valamilyen másik autópálya használati díjat kellett megfizetniük. Sőt, igazából már a szilveszteri buli után elsején hazautazóknak meg kellett vásárolni a matricát.

e-utdij-d0001FA04e241b62731b7

Hasznos információkat itt talál: KATT

Érdekesen lett találva. tulajdonképpen úgy lett előadva, hogy ez Nekünk, autósoknak jó.  Én személy szerint valóban jó ötletnek tartom a Megyei matricák bevezetését. Annyit fizetünk, amennyit használunk. Az elgondolással semmi baj. A bevezetés viszont kissé elhamarkodottnak tűnik. Nagy port kavart például a 4-es út ferihegyi repülőtérre vezető kis szakaszának fizetőssé tétele. Azt rebesgetik, hogy ez a szakasz ismét díjmentes lesz.

Személy szerint Nekem, csak annyi a problémám, hogy arra megy ki a bevezetés, hogy azok is fizessenek legalább évi 5 ezer forintot, akik eddig az M0-ást használták ugyan illetve a bevezető szakaszokat, de matricát már nem vettek, hanem például autóúton közlekedtek autópálya helyett. A reptérre vezető út fizetőssé tétele, mindenesetre ügyes húzás több ezer taxis, de legalább a taxisok 90%-a biztosan megvásárolta vagy megvásárolja a pest megyeit, ezért a pár kilométer szakaszért. Aki a budaörsi Ikeába szeretne menni, az Örs Vezértér helyett annak is fizetni kell, vagy bemehet a 40 es táblával tűzdelt budaörsi útra, boldogítva az ott lakók életét. Kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy a stabil 100 as tempóval pár perc alatt megtett út, maximum 40-el haladva, meg-meg állva milyen káros anyag kibocsájtás különbséget eredményez majd. A bevezető szakaszok fizetőssé tétele is erős húzás szerintem, az M0-ás viszont értelmét vesztette, szerintem a magyar emberek nagy része, a kispolgárok nem fognak pest megyei matricát venni a 150 ezer forintos swiftre. Inkább megkeresik az elkerülő utakat, és lakott területen szennyezik jobban a környezetet ahelyett, hogy a pont erre épített körgyűrűt használnák.

Összességében az elgondolás, hogy annyit fizessünk, amennyit használunk jó. A megvalósítással vannak problémák. Remélhetőleg a fizetős szakaszok pest megyében nem véglegesek.