2015 február, üzemanyagár változások

Korábbi bejegyzésemben a tavaly ősszel elindult üzemanyag árcsökkenésekről írtam. Az üzemanyagok ára, sokéves mélypontra zuhant, pontos adatot nem említenék, egyrészt azért sem mert nem biztos, hogy fedné a valóságot, másrészt azért sem mert nem emlékszem pontosan. Mindenestre 2010 körül voltak ilyen áron üzemanyagok hazánkban. A gázolaj 340 forint / liter körül volt január végén, a benzin 320 forintos ár körül.

Sajnos a „Minden csoda három napig tart” ebben az esetben is igaz lesz. Bár nem akarom az ördögöt a falra festeni. Sőt esetünkben nem is három napos csodáról van szó, közel féléven át csak esett az üzemanyagár. A héten viszont szerdán is (2015.02.04) és pénteken is emelkednek az árak, péntektől az áremelések következtében közel 10 forinttal kell majd többet fizetnünk az üzemanyag literenkénti áráért, mint egy héttel ezelőtt.

Az elemzők nem rég, talán két hónapja sincs, 300 forintos benzin és gázolaj árat jósoltak, ebben már akkor is kételkedtem. Véleményem szerint nyáron az üzemanyagárak valóban nem ezen az áron lesznek, mint most. De nem is hinném, hogy 300 forint lesz, sokkal valószínűbbnek tartom, hogy újra 400 forint környékén tankolhatunk majd.  Ettől függetlenül ebben az esetben remélem óriásit tévedek, és nem így lesz…